"7 Ocak 2023 Tarihli Yönetmelik Değişikliklerinin Değerlendirilmesi" Konulu Web Seminer 17 Ocak 2023 Tarihinde Yapıldı


  • Ocak 19, 2023
  • 810

Bilindiği gibi, mesleki bağımsızlığımız ve serbest meslek hakkımıza saldırı niteliğini taşıyan 6 Ekim 2022 tarihli yönetmelik değişikliği ile ilgili verilen demokratik ve hukuki mücadele sürecinin sonucunda Sağlık Bakanlığı tarafından 7 Ocak 2023 tarihinde yayımlanan yönetmelik değişiklikleri hekimler olarak hayatımıza girdi.

Hastaların hekimini/sağlık kuruluşunu seçme ve burada tedavi olabilme haklarını da kısıtlayan 7 Ocak 2023 yönetmelik değişiklikleri ve uygulamada karşılaşılan sorunlarla ilgili olarak 17 Ocak 2023 Salı akşamı İstanbul Tabip Odası Hukuk Bürosu’ndan Av. Oya Öznur’un da katılımıyla “7 OCAK 2023 TARİHLİ YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİKLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ” konulu bir WEB SEMİNER yapıldı.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cegerğun Polat mücadele süreci, gelinen nokta ve meslektaşlardan gelen başvurular üzerinden yeni yönetmeliklerle ilgili hukuki değerlendirmelerin yapılacağı web seminerin açılışını gerçekleştirildi. 24 Ocak 2024 Salı günü İstanbul Tabip Odası Cağaloğlu’nda yapılacak olan, özel hastane/tıp merkezi çalışanı hekimler ve serbest çalışan hekimler olarak “ÖZEL HEKİMLİK ALANINDA ORTAK MÜCADELE” başlıklı toplantıya tüm hekimleri davet etti.

İstanbul Tabip Odası Özel Hekimlik Komisyonu adına Dr. Bilge Ceydilek’in modere ettiği seminerde, İstanbul Tabip Odası Hukuk Bürosu’ndan Av. Oya Öznur tarafından yapılan sunumda; 7 Ocak 2023 tarihli yönetmelik değişiklikleri ile yürürlüğe giren düzenlemeler, 6 Ekim 2022 düzenlemeleriyle olan farklar, hukuken bundan sonra yapılabileceklerle ilgili detaylı bilgi verildi.

İstanbul Tabip Odası sosyal medya hesaplarından canlı olarak izlenen ve meslektaşlarımızdan online gelen sorular ve örnekler üzerinden değerlendirmelerin yapıldığı web seminer 500’ü aşkın izleyici tarafından takip edildi.

 


Bu HABERİ Paylaş!