Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde Asistan Hekimlerden Basın Açıklaması


  • Kasım 18, 2015
  • 8913



Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi asistan hekimleri yaşadıkları ücret, eğitim ve güvenlik sorunları konusunda uzun süredir devam eden sorunları ve taleplerini kamuoyuyla paylaşmak için 19 Kasım 2015, Perşembe günü bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Hastane poliklinik binası önünde toplanıp başhekimlik binası önüne yürüyen asistan hekimler burada taleplerini içeren bir metni okudular ve sorunlarının çözüme kavuşturulması yönündeki taleplerini paylaştılar.

Basın açıklamasına Odamız Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Ümit Şen ve Dr. Ozan Toraman da katılarak asistan hekimlere destek verdiler.

Yapılan açıklamada; “Haydarpaşa Numune Eğitim Araştırma Hastanesi asistan hekimleri olarak hakkımızın peşindeyiz. Ekim ayından itibaren somutlaşan çalışmalarımız sonucunda aşağıdaki taleplerimizin karşılanması için gereken her türlü mücadeleyi vereceğiz” denildi.

Açıklamanın ardından asistan hekim temsilcilerinden oluşan bir heyetin Başhekimle görüşme talebi ise reddedildi. Başhekimin görüşmeyi reddetmesi ve asistan hekimleri sindirmeye dönük tehditvari konuşması ise tepkiyle karşılandı.

Asistan hekimler gerçekleştirecekleri bir toplantıyla durumu değerlendireceklerini ve önümüzdeki sürece dair bir hareket planı oluşturacaklarını belirttiler.

Basın açıklamsı metni için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!