Hastane Başhekimliklerine ve Üyelerimize Bilgilendirme Yazıları Gönderildi


  • Mart 23, 2020
  • 1044

Tüm dünya ve ülkemizin koronavirüs pandemisiyle mücadele ettiği bu dönemde; risk altında, uzun saatler boyunca, fedakarca görev yapan hekimlerin ve sağlık çalışanlarının sorunlarına ilişkin kamu ve özel hastane başhekimliklerine yazı gönderildi.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip imzalı yazıda; sağlık çalışanlarının sağlığının korunmasının, özellikle böyle bir dönemde, son derece hayati olduğu vurgulandı ve hastanelerde alınması gereken önlemler, atılması gereken adımlar konusunda bilgilendirme yapıldı.

Yazıda sağlık kurumu yöneticilerinin gerekli koruyucu ekipmanların temini, tirajdan başlayarak yapılacak düzenlemeler, hastanelerin yükünün azaltılması, hasta yoğunluğunun düşürülmesi, çok acil olmayan hastaların tetkik ve tedavilerinin ertelenmesi konusunda atılması gereken adımlar belirtildi. 

Tüm Meslektaşlarımızın Yanındayız

Bir diğer yazı ise üyemiz hekimlere gönderildi ve koronavirüs tedbirleri kapsamında dikkat edilmesi gereken konular dile getirildi. Hekimlerin bu süreçte yaşadıkları her tür problemi Odamıza aktarabilecekleri, destek isteyebilecekleri hatırlatıldı.

 

Başhekimliklere gönderilen yazı için tıklayınız.

Hekimlere gönderilen yazı için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!