Pandeminin 1. Yılı Raporu Açıklandı


  • Hekim Sözü Mart-Nisan 2021
  • 596

PDF formatında okumak için tıklayınız.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu (İTO) COVID-19 İzleme Grubu tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Wuhan’ı İstanbul’da Pandeminin Bir Yılı” başlıklı raporu 23 Mart 2021 Salı günü İstanbul Tabip Odası’nda düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşıldı.

Toplantıda ilk sözü alan İTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, “normale dönüş” sürecinin yönetilemediğini ve vakaların artmasına sebep olduğunu belirterek “Türkiye en çok vakanın görüldüğü ülkeler arasında. Biz kapanma çağrıları yapmıştık en başında, fakat iktidar bu kapanmayı hem doğru uygulamadı hem de sopa olarak kullandı. Geldiğimiz durum bir başarı hikayesi değil, yanlış politikalar sonucu yaşam savaşı verdiğimizin fotoğrafı” dedi.

Ardından İTO COVID-19 İzleme Kurulu üyesi Doç. Dr. Esin Tuncay, “Ağır bedeller ödediğimiz bu süreçte sağlık çalışanları haklarını almalı ve kapanma ile ilgili önlemlerin acilen alınması ve aşılamanın hızlıca gerçekleşmesi gerektiğini” söyledi.

İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip ise “Geçtiğimiz bir yıl büyük acılar ve zorluklarla geçti. İlk vaka da ilk ölüm de İstanbul’da görüldü. Pandemi de eşit değil. Bir semtin sosyoekonomik düzeyi ne kadar düşükse ölümler de o denli yüksek oluyor. Evinizde çalışma imkanınız, maddi durumunuz iyiyse yaşıyorsunuz. Ekonominin çarkları dönsün diye işçi ve emekçilerin çalışmak zorunda olduğu bir yıl geçirdik. Sağlık çalışanları, emekçiler daha çok öldü bu süreçte.” dedi.

Son olarak İstanbul’da Pandeminin Bir Yılı Raporu İTO Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu tarafından basınla ve kamuoyuyla paylaşıldı.

Rapora ulaşmak için: https://www.istabip.org.tr/6491-turkiye-nin-wuhan-inda-pandeminin-bir-yili-degerlendirildi.html

 


Bu İÇERİĞİ Paylaş!