Yabancı Uyruklu Asistan Hekimlerin Emeğine Saygı Gösterilmelidir


  • Hekim Sözü Mart-Nisan 2021
  • 608

PDF formatında okumak için tıklayınız.

Ülkemizde çalışan yabancı uyruklu asistan hekimlerin yaşadığı sorunları, öneri ve talepleri dile getirmek üzere İstanbul Tabip Odası (İTO) ve Asistan ve Genç Hekim Komisyonu tarafından bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda basın açıklamasını İTO Asistan ve Genç Uzman Hekim Komisyonu adına Dr. Fikret Çalıkoğlu okudu. Açıklamada şu görüşler dile getirildi:

“Yabancı uyruklu meslektaşlarımız uzmanlık eğitimleri süresince TC uyruklu meslektaşları ile aynı iş yükü ve sorumlulukları üstlenmekte, çalıştıkları hastanelerin döner sermayesine aynı katkıyı sağlamakta ve aynı eğitimi almaktalar. Aralarındaki fark ise yabancı uyruklu asistan hekimlerin ek ödeme almamaları, çalıştıkları kurumca sağlık sigortalarının yapılmamasıdır. Sağlık sigortası olmaksızın çalışmak zorunda kalan birçok mağdur meslektaşımız vardır. Bu tablo içinde yaşanan en çarpıcı örnekse COVID-19 polikliniğinde çalışırken enfekte olan meslektaşlarımızın tedavi masraflarını ödemesinin istenmesidir. Bu skandal tablonun bir an önce düzeltilmesini talep ediyoruz.”

Açıklamaya ulaşmak için: https://www.istabip.org.tr/6450-basin-toplantisi-yabanci-uyruklu-asistan-hekimlerin-emegine-saygi-gosterilmelidir.html

 


Bu İÇERİĞİ Paylaş!