Temsilciler Kurulu 13 Mart Miting Hazırlıklarını Görüşmek Üzere Toplandı


  • Mart 03, 2011
  • 3723

İstanbul Tabip Odası Olağan Temsilciler Kurulu Toplantısı genişletilmiş olarak 1 Mart 2011 tarihinde ''ÇOK SES , TEK YÜREK - 13 MART ANKARA MİTİNGİ'' başlığı altında belirlenen tek gündem maddesi ile gerçekleştirildi.

Yönetim Kurulu Üyeleri, Temsilciler Kurulu Divanı ve üyeleri, komisyon ve kurul üyeleri, Miting Düzenleme Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleşen toplantı, Divan Başkanı Dr. Samet Mengüç'ün gündemi okuması ve Şubat ayı faaliyet raporunu slaytlar eşliğinde sunmasıyla başladı. Oda Başkanımız Prof. Dr. Taner Gören'in sürece yönelik yaptığı genel değerlendirme konuşmasını takiben ana gündeme geçildi.

Odamız Yönetim Kurulu ve 13 Mart Mitingi Düzenleme Kurulu Üyesi Dr. Ali Özyurt'un video gösterisiyle gerçekleştirdiği, süreci özetleyen sunumu ve İstanbul hekimlerinin de katılımıyla hazırlanan “Çok SES, Tek YÜREK” klibi salonda coşkuyla karşılandı.

Genel Sekreter ve Miting Düzenleme Kurulu Üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu ise yaptığı konuşmada 13 Mart Mitingi’nin; hekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının sağlık alanında adım adım uygulanan yıkım programına karşı Çok Ses, Tek Yürek olarak karşı durduklarını göstermenin önemli bir zemini olacağını belirtti ve gerek miting hazırlıkları yapılırken yürütülecek çalışmaların, gerekse mitingin kendisinin umutlarımızı geleceğe taşımak açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.

Ardından birçok katılımcı tarafından mitinge yönelik öneri, katkı ve görüşler sunuldu. Ankara'da yapılacak mitinge en az 100 adet otobüs ile katılım hedeflendi. Daha sonra hastane ve ilçe sorumlularının belirlenmesine geçildi.

1-Gönüllülük esasına göre, İstanbul'un birçok hastane ve bölge sorumlusu belirlendi.

2- Otobüs kalkış güzergahları aşağıda belirtildiği gibi planlandı:

Avrupa Yakası

a)Bakırköy Carousel önü
b)Mecidiyeköy Ali Sami Yen Stadı önü
c)Taksim AKM önü

Anadolu Yakası

a) Kadıköy Evlendirme Dairesi önü
b) Kartal Meydanı


Ayrıca yeterli katılımcı sayısının olması halinde ek kalkış yerlerinin belirlenebileceğine karar verildi.


3- Katılımcıları tespit etmek ve bağlantı oluşturmak amacıyla 3000 adet önceden hazırlanan (ücretsiz) otobüs bileti, 40.000 adet el broşürü ve 1000 adet duvar afişi hazırlanarak temsilcilere dağıtıldı.


4-Hastane ve ilçe sorumluları ile Düzenleme Kurulu arasında sık sık bilgi akışının olması gerektiği vurgulandı.


5-10 Mart 2011 tarihinde miting öncesi son bir değerlendirme toplantısı yapılması kararlaştırıldı.

 

Dr. Samet MENGÜÇ
Temsilciler Kurulu Divanı Adına

 


Bu HABERİ Paylaş!