Temsilciler Kurulu Mart Ayı Toplantısı Yapıldı


  • Mart 08, 2013
  • 1368

İstanbul Tabip Odası Temsilciler Kurulu (TK) Mart  ayı toplantısı, 5 Mart 2013 Salı günü, saat 19.00-21.00 saatleri arasında, Yönetim Kurulu Üyeleri, Temsilciler Kurulu Divanı ve üyelerinin katılımıyla İstanbul Tabip Odası Sevinç Özgüner Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Divan Başkanı Dr. Samet Mengüç’ün gündemi  sunmasının ardından, Şubat ayında KESK’e yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında bulunan ve daha sonra serbest bırakılan Odamız Temsilciler Kurulu Divan Üyesi Dr. Onur Bilgiç’e geçmiş olsun dilekleri iletildi. Dr. Onur Bilgiç de söz alarak, gözaltı süresince kendisine destek olan Tabip Odası Yönetim Kurulu ve Hukuk Bürosu’na teşekkürlerini iletti.
Ardından ana gündem maddesi olan “14 Mart’a 14 Acil Talep”e geçildi.

TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Osman Öztürk söz alarak, Türk Tabipleri Birliği olarak 27 Şubat 2013 tarihinde Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeye ilişkin bilgilendirmede bulundu. TTB tarafından hazırlanan “14 Mart’a 14 Acil Talep” başlıklı bildirgenin Sağlık Bakanlığı’na iletildiğini ve bu taleplerle ilgili olarak değerlendirme ve somut adımların 14 Mart Sağlık Haftası öncesinde hekimlere ve kamuoyuna açıklanmasının talep edildiğini ifade etti.

Dr. Öztürk, ayrıca TTB Heyeti’nin Sağlık Bakanlığı ile yaptığı görüşmeye ilişkin katılımcılardan gelen soruları da cevapladı.
Odamız Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu tarafından 14 Mart Tıp Haftası programının katılımcılarla paylaşılmasının ardından 14 Mart etkinlikleri önerileri alınarak toplantı sonlandırıldı.


Bu HABERİ Paylaş!