Dr. Halis Dokgöz’ün karikatür sergisi açılıyor


  • Hekim Sözü Mart-Nisan 2021
  • 572

PDF formatında okumak için tıklayınız.

Karikatürist ve adli tıp uzmanı akademisyen Prof.Dr. Halis Dokgöz’ün Karikatür Sergisi 6 Nisan 2020 Salı saat 18.00’de İstanbul Schneidertempel Sanat Merkezi’nde açılıyor.

Prof. Dr. Halis Dokgöz’ün Karikatür Sergisi 6 Nisan 2020 Salı saat 18.00’de İstanbul Schneidertempel Sanat Merkezi’nde açılıyor.
1989 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Dr. Halis Dokgöz adli tıp ihtisasını İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde tamamladı. 1999 yılında Halen Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışmakta olan Dr. Halis Dokgöz İstanbul’da bulunduğu yıllarda İstanbul Tabip Odası’nın yayını Hekim Forumu dergisinin de Yayın Kurulu üyesiydi.

Karikatüre 1985 yılında başlayan Dokgöz’ün ilk karikatürü Kılçık dergisinde yayınlandı. Daha sonra karikatürleri Gırgır, Limon, Çarşaf, ArteFacto, Buduar, Cumhuriyet, Bizim Gazete, Hürriyet, Milliyet, BirGün, Radikal ve Sabah gibi pek çok gazete ve dergide yayınlandı. Düzenli olarak Kılçık, Tıp Dünyası, Sendrom, Hiç, Fesat, Homur ve Hekim Forumu dergilerine çizdi. 2016-2018 yılları arasında Hürriyet Gazetesi Çukurova’da Metafor köşesinde günlük olarak karikatürleri yayınlandı. Karikatürleri Türkiye dışında Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Belçika, Yunanistan, Romanya, Polonya, İran, Kıbrıs, Portekiz, Kırgızistan, Rusya, Azerbaycan, Hindistan, Güney Kore, Sırbistan ve Çin gibi ülkelerde yayınlandı. Katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalardan çeşitli ödüller aldı.
1989’da Güneşin Girmediği Yere, 2010’da Çizgisel, 2019’da Metafor ve 2020’de Karikatürlerle Çocuk Hakları Sözleşmesi adlı kitapları yayınlandı.

Dr. Halis Dokgöz’ün katılımıyla 6 Nisan 2021 Salı günü saat: 18:00’de Karaköy’deki (Bankalar Cad. Felek Sok. No:1) Schneidertempel Sanat Merkezi’nde açılacak olan sergiye tüm sanatseverler davetli. Pandemi kurallarına uyularak gerçekleştirilecek sergi Pazartesi dışındaki günler 11.00-18.00 arası ziyarete açık olacak.

 


Bu İÇERİĞİ Paylaş!