Sahip çıkalım meslek örgütümüze!


  • Hekim Sözü Mart-Nisan 2022
  • 313

İstanbul Tabip Odası seçimli Genel Kurulu 16-17 Nisan 2022 günleri yapılacak.
İki dönem önce, 15 Nisan 2018’de yapılan seçim-lerle göreve gelen Yönetim Kurulumuz 16 Ağustos 2020’deki seçimlerde de hekimlerin büyük desteğini alarak aynı ekiple devam etmişti. Böylece görevdeki dört yılımızı tamamlamış olduk.
Dört yıl boyunca mesleğimize, meslek örgütümüze, ülkemize sahip çıkmak; çağdaş, laik, demokratik bir ülkede iyi ve onurlu hekimlik yapma mücade-lesini sürdürmek için çaba gösterdik; mesleğimizin onurunu korumaya, mesleki-özlük haklarımızı savunmaya, her zaman meslektaşlarımızın yanında olmaya çalıştık.
Gücümüzü, enerjimizi, heyecanımızı her zaman meslektaşlarımızdan aldık.
Şimdi sıra bizden önceki yönetimlerden devraldığı-mız bayrağı 17 Nisan günü seçilecek yeni arkadaşla-rımıza devretmeye geldi.
İstanbul Tabip Odası çalışmalarına katılan, katkı veren, destek sunan bütün meslektaşlarımıza 2018-2022 Yönetim Kurulu olarak teşekkür ediyoruz.
Tabip odası her zaman hekimlerle birlikte!
***
Kuşkusuz ki, geçmiş dört yıldaki en önemli olay 31 Aralık 2019’da Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkıp hızla bütün dünyaya yayılan COVID-19 Pandemisi oldu.
O günden bu yana dünyadaki vaka sayısı 500 mil-yona yaklaştı, ölümler ise 6 milyonu aştı.
COVID-19 salgınında en ağır bedel ödeyen ülkeler-den biri maalesef ki ülkemiz oldu. Türkiye, yaklaşık 15 milyon vakayla dünya ülkeleri arasında onuncu sırada. Ölümler ise Sağlık Bakanlığı’nın resmi rakamlarıyla bile 100 bin sınırında, gerçekte ise 250 binin üzerinde.
Bizi öldürenin sadece 0,125 mikron çapında bir virüs olmadığını biliyoruz.
Eksik, yanlış, tutarsız politikalar, üç-beş maskeyi bile dağıtmayı beceremeyen basiretsiz politikacı-lar, alınmayan önlemler, temin edilmeyen kişisel koruyucu malzemeler, kötü çalışma koşulları, kötü yönetimler.
Bedelini ödeyen hep biz olduk.
Çalıştık, yorulduk, hastalandık ve ne yazık ki çok sayıda arkadaşımızı, dostumuzu, meslektaşımızı kaybettik.
Acıları yüreğimizde, anıları yanı başımızda!
***
İstanbul Tabip Odası seçimleri her zaman hareket-li, her zaman heyecanlı bir yarış ve aynı zamanda bir büyük şölendir. O gün hekimler hem yıllardır görmedikleri sınıf arkadaşlarıyla, geçmiş yıllarda birlikte çalıştıkları meslektaşlarıyla buluşur, hem de oylarını kullanarak iki yıl boyunca Odayı yönetecek ekibi seçerler.
Bizzat iktidarın en üst makamının hekimler için
“çeksin gitsinler” dediği, iktidar ortağının ise hekim meslek örgütünün kapatılmasını istediği bugünlerde seçimlere katılmak her zamankinden daha önemli.
Bütün meslektaşlarımızı 17 Nisan Pazar günü İstanbul Tıp Fakültesi’nin hemen bitişiğindeki Çapa Fen Lisesi ve onun çaprazındaki Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılacak seçimlere katılmaya davet ediyoruz.
Sahip çıkalım meslek örgütümüze!


Bu İÇERİĞİ Paylaş!