TAKSİM ANITI’NA ÇELENK BIRAKMAK İSTEYEN HEKİMLER ENGELLENDİ Tıp Bayramında hekimlere polis engeli


  • Hekim Sözü Mart-Nisan 2022
  • 269

Her yıl geleneksel olarak 14 Mart Tıp Bayramı haftasının açılışını Taksim’de Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak ve 14 Mart Bildirgesini okuyarak yapan İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu üyeleri bu sene polis engeliyle karşılaştı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi Dr. Taner Gören, İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Dr. Pınar Saip, Genel Sekreteri Dr. Osman Küçükosmanoğlu, İTO Denetleme Kurulu üyesi Dr. Nazmi Algan, İTO Emekli Hekimler Komisyonu üyesi Dr. Erdinç Köksal ve TTB (2016-2018 dönemi) Başkanı Dr. Raşit Tükel ile Odamız komisyonlarından hekimlerin katıldığı tören bu yıl gerçekleştirilemedi.

Heyetin önce temsili birkaç kişiyle anıta çelenk bırakabileceğini, hiçbir açıklama yapılmasına izin verilmeyeceğini; Valilik ve Kaymakamlık kararı olduğunu belirten emniyet güçleri ilerleyen dakikalarda çelenk bırakmaya da izin vermedi ve anıtın önünü kapattı.

Hekimlerin kararlı ve inatçı iradesi karşısında polisin sert tutumu devam ederken “Utan Erdoğan” sloganları atıldı. Hekimler ellerindeki çelenkleri protesto alkışlarıyla polis barikatının önüne bırakırken; heyet Dr. Osman Küçükosmanoğlu’nun “Bugün 14 Mart; 1919’da Tıbbiyeli öğrencilerin işgal altındayken işgal kuvvetlerine karşı direniş örgütlemek için 14 Mart’ta başlattığı Tıp Bayramı’nın 102. yıldönümü. Bizler bugün buraya her yıl yaptığımız gibi taleplerimizi içeren ve 14 Mart’ın anlamını bildiren bir açıklama yapmak ve anıta çelenk koymak için, sembolik bir heyetle geldik. Ancak bize “Çelenk koymanızda bir sakınca yok fakat konuşamazsınız” dendi. Bizler konuşamadığımız bir yerde böyle bir tasarrufta bulunamayız. O sebeple bunu protesto ediyoruz ve çelenklerimizi bizi engelleyen polis barikatının önüne bırakıyoruz.

Tüm meslektaşlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun. Daha özgür, daha güzel günlerde buluşmak üzere...

Biliyoruz bugünler geçecek. Daha özgür daha adil bir ülkede coşkulu kalabalıklarla 14 Mart Tıp Bayramını kutlayacağız, biliyoruz.” sözleriyle, ellerindeki karanfilleri çevredeki vatandaşlara takdim ederek alandan ayrıldı.


Bu İÇERİĞİ Paylaş!