14 Mart Tıp Haftası


  • Hekim Sözü Mart-Nisan 2022
  • 526

Meslekte 70, 65, 60, 50, 40 ve 25 yılını doldurmuş hekimlere Hizmet Plâket Töreni ve Tıp Haftası Ödül Töreni bu yıl 19 Mart 2022 Cumartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Bu yıl da 14 Mart Tıp Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Odamızca her yıl düzenlenen; “Çocuk Gözüyle Doktorlar ve Sağlık Resim Yarışması” ile “Fotoğraf Yarışması”nın ödülleri 14 Mart 2022, Pazartesi günü Basın Müzesi’nde gerçekleştirilen bir törenle sahiplerini buldu ve sergi açılışı yapıldı.

“Çocuk Gözüyle Doktorlar ve Sağlık Resim Yarışması”nda 5 kategoride belirlenen birinci, ikinci ve üçüncüler ile mansiyona layık görülen öğrencilere ödülleri İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu üyesi Dr. Güray Kılıç tarafından verildi.

Çeşitli yaş gruplarından onlarca çocuk hem resimlerinin sergilenmesinin heyecan ve coşkusunu hem de ödül almanın mutluluğunu okul yöneticileri, aileleri ve öğretmenleriyle birlikte yaşadı.

Fotoğraf Yarışması’nda ödül almaya hak kazanan hekimlerimize ödüllerini İTO Genel Sekreteri Dr. Osman Küçükosmanoğlu ve İTO Denetleme Kurulu üyesi Nazmi Algan verdi.

Aynı gün hekimlerden gelen fotoğrafların yer aldığı Fotoğraf Sergisi ve yine hekimlerin eserlerinden oluşan Resim ve Heykel Sergisi de açıldı. 

İstanbul Tabip Odası bünyesinde 4 yıldır çalışmalarını sürdüren tümü hekim sanatçılarımızdan oluşan Türk Sanat Müziği (TSM) Korosu 15 Mart 2022, Salı akşamı Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde seyrine doyum olmaz bir konser gerçekleştirdi. Meslektaşlarımızın her yıl ilgiyle takip ettiği Koro, Türk Sanat Müziğinin unutulmaz, kalplere kazınmış şarkılarını seslendirdi.

Büyük ilgi gören konserde; Türk musikisinde unutulmaz bir yere sahip, besteleriyle hepimizin ruhuna şifa olmuş, sonsuza dek şarkılarında yaşayacak olan, Aralık ayında kaybettiğimiz hekim bestekâr Prof. Dr. Alaaddin Yavaşça’ya ait parçalar da seslendirildi.

14 MART TIP HAFTASI KAPSAMINDA HUZUREVLERİNDE KALAN MESLEKTAŞLARIMIZI ZİYARET ETTİK.

Huzurevi ziyaretleri 15 Mart 2022, Salı günü yapıldı. Ziyaretlerin ilki, İstanbul Tabip Odası (İTO) Emekli Hekim Komisyonu’ndan Dr. Erdinç Köksal ve Dr. Ülkü Sema Aydın’a eşlik eden İ.Ü. Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Sultan Aydemir ve Mir Seyid Özgen’in katılımıyla Kadıköy Bostancı’da bulunan Nezih Huzur ve Bakımevi misafirlerinden 85 yaşındaki Dahiliye mütehassısı meslektaşımız Dr. Türker Varol’a oldu.

İkinci durak Darüşşafaka Maltepe Residans Huzurevi idi. Uzun yıllardır huzurevinde bulunan Anestezi Uzmanı Dr. Yurdagül Saruhan ve KBB Uzmanı Dr. Hüseyin Zühtü Yeniyıldız ile yapılan keyifli sohbet meslektaşlarımızı son derece memnun etti ve gördükleri ilgi dolayısıyla teşekkürlerini ilettiler.

Sayın Saruhan ve Yeniyıldız’a çiçekleri ve armağanları Tıbbiyeli genç hekim adaylarımız tarafından takdim edildi.

14 Mart Tıp Haftasını meslektaşlarımızın çalıştıkları kurumlarda ziyaret etmek ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak üzere bu yıl da çeşitli birim ziyaretleri gerçekleştirildi.

Yönetim Kurulu üyelerimiz, komisyon ve kurul üyelerimiz ile hastane temsilcilerimizden oluşan heyetlerin meslektaşlarımızı ziyaretleri sıcak, dostça buluşmalara, verimli sohbetlere sahne oldu.

Bu yıl Tıp Haftası kapsamında ilk olarak 15 Mart 2022, Salı günü saat 09.30’da Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ziyaret edildi. İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Dr. Pınar Saip, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve İstanbul Tabip Odası (İTO) önceki dönem başkanlarından Prof. Dr. Özdemir Aktan ve İTO hastane temsilcisi hekimlerden oluşan bir heyet önce M.Ü. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit S. Şehirli ile görüştü. Ardından klinikleri gezerek hekimler ve asistanlarla sohbet eden, karanfil ve kokart dağıtan İTO heyeti güleryüz ve ilgiyle karşılandı.

Birim ziyaretleri 17 Mart Perşembe günü saat 10.00’da Bahçelievler İlçe Sağlık Müdürlüğü ile devam etti. İTO Başkanı Dr. Pınar Saip ve Yönetim Kurulu üyesi Dr. Recep Koç, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Serap Sarıhan Akkum ile gerçekleştirdikleri samimi sohbet ve hekimleri ziyaretinin ardından Bahçelievler Merkez ASM ile Bahçelievler Verem Savaş Dispanseri hekim ve çalışanlarıyla görüşerek karanfil, kokart takdim ettiler.

Heyet Yenibosna Aile Sağlığı Merkezi’nde karşılaştıkları Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır ile birlikte ASM hekimleri ve çalışanlarına ziyarette bulundu.

Aynı gün saat 13.30’da Başkent Üniversitesi Hastanesi’ne giden Dr. Pınar Saip, İTO Genel Sekreteri Osman Küçükosmanoğlu ve İTO Yönetim Kurulu üyesi Dr. Güray Kılıç Başhekim Prof. Dr. Feza Yarbuğ Karakayalı ile görüştüler. Yönetime yapılan ziyaretin ardından hekimler ve sağlık çalışanları ile de sohbet edildi, İTO kokartları ve karanfiller takdim edildi.

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMÜN 20. YILINDA MALPRAKTİS PANELİ YAPILDI

14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında 17 Mart 2022, Perşembe günü İstanbul Tabip Odası Cağaloğlu Binasında “Sağlıkta Dönüşümün 20. Yılında Malpraktis” paneli gerçekleştirildi.

İTO sosyal medya hesaplarından ve youtube kanalından canlı olarak yayınlanan panele Alper Tan ve Dr. Mustafa Çetiner çevrimiçi katılarak sunum yaptılar. Panelin Moderatörlüğünü yapan İTO Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu ilk olarak Sağlıkta Dönüşüm Süreci başlıklı sunumuyla açılış yaptı.  Sigortacı gözüyle Malpraktis değerlendirmesini Türkiye Sigorta Birliği koordinatörü Alper Tan; hekim gözüyle malpraktis incelemesini ise İç Hastalıkları, Hemotoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner yaptı. İstanbul Tabip Odası avukatlarından Oya Öznur’un hukukçu olarak malpraktis sorunu sunumu oldukça kapsamlı ve aydınlatıcı idi.

Pek çok meslektaşımızın hem salonda seyirci olarak hem de canlı yayınlar üzerinden takip ettiği panel; konuya ilişkin yasa teklifi TBMM’de iken ve ağır tazminatlı malpraktis dava sonuçları gündemdeyken oldukça ilgi gördü. 

HİZMET PLAKET TÖRENİ YÜZLERCE HEKİMİ BULUŞTURDU

Meslekte 70, 65, 60, 50, 40 ve 25 yılını doldurmuş hekimlere Hizmet Plâket Töreni ve Tıp Haftası Ödül Töreni bu yıl 19 Mart 2022 Cumartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kötü hava koşullarına rağmen sabahın erken saatlerinden itibaren törene katılan yüzlerce hekim meslekte onlarca yılı geride bırakmanın gurur ve mutluluğunun yanında, dönem ve sınıf arkadaşlarıyla buluşmanın coşkusunu da yaşadılar. Covid-19 nedeniyle vefat eden hekimler Hizmet Plaket Töreninde unutulmadı. Covid-19 nedeniyle vefat ettikleri için bu süreçte plaketlerini alamayan meslektaşlarımızın plaketleri ailelerine verildi.

Sabah saatlerinde yapılan 75.,70. ve 65. yıl hizmet plaket töreninin ardından, sırasıyla meslekte 60., 50., 40. ve 25. yılını dolduran meslektaşlarımız hizmet plaketlerini Yönetim Kurulu üyelerimiz ve seçilmiş kurullarda görev alan hekimlerimizden aldılar.

Dr. Türkan Saylan Tıp Bilimi ve Tıp Hizmet Ödülü, Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet/Teşvik Ödülü, Dr. Nejat Yazıcıoğlu İşçi Sağlığı Hizmet ve Araştırma Ödülü, Dr. Cengiz Çetin Tez Ödülleri, Dr. Ali Özyurt Basında Sağlık Ödülleri de sahiplerine verildi.

Dişhekimi Sevinç Özgüner İnsan Hakları, Barış ve Demokrasi Ödülü ise kendisinin demokrasi düşmanlarınca katledildiği gün olan 23 Mayıs’ta ayrı bir törenle sahiplerine takdim edilecek.


Bu İÇERİĞİ Paylaş!