Emeğimiz, haklarımız, sağlığımız ve geleceğimiz için Büyük G(ö)REV’deydik!


  • Hekim Sözü Mart-Nisan 2022
  • 316

Hekimler ve sağlık çalışanları 14-15 Mart’ta Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve sağlık emek-meslek örgütlerinin çağrısıyla Türkiye’nin her yerinde “Sağlıklı Bir Gelecek Ellerimizde” diyerek Büyük G(ö)REV’deydi.

 

TTB, sosyal medya hesaplarından ve web sitesinden yayınladığı bir mesajla topluma seslenerek “Biliyoruz ki toplumun sağlığı; ancak bizim sağlığımız ile mümkün olabilecektir. Bu yüzden 14 Mart Tıp Bayramı’nda ve 15 Mart tarihinde belirttiğimiz hususlar dışında sağlık kurum ve kuruluşlarına lütfen başvurmayın. Sağlık hakkı mücadelemizde bizleri yalnız bırakmayın” çağrısını yapmış ve “Taleplerimiz sizin için, bizim için, hepimiz için... Sağlık mücadelesinde yan yanayız!” mesajı vermişti.

Meslek odalarının ve sendikalarının çağrısına uyarak, hekimler ve sağlık çalışanları sabahın erken saatlerinden itibaren yurdun dört bir yanında, hastanelerde taleplerinin arkasında duracaklarını haykırmak ve “Emek Bizim, Söz Bizim! Bu Memleket Bizim” “Sağlıklı bir Gelecek Ellerimizde” demek için bir araya geldi.

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Tıp Fakültesi, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi, Kartal Yakacık Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi, Prof. Dr. İlhan Varank Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Silivri Devlet Hastanesi, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyrantepe Yerleşkesi, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerr. EAH, Zeynep Kamil Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vatandaşların da desteğiyle hekimler ve sağlık çalışanları G(ö)REV eylemindeydi.

İstanbul Tabip Odası, İstanbul Dişhekimleri Odası, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, Ses İstanbul Şubeleri, Genel Sağlık-İş, Dev Sağlık-İş, Birlik Dayanışma Sendikası, İSTAHED, İSAHED ve TAHUD temsilcilerinin ve üyelerinin katılım gösterdiği eylemler kapsamında merkezi etkinlik ve basın açıklaması Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde yapıldı.

G(Ö)REV EYLEMİ İKİNCİ GÜNÜNDE AYNI KARARLILIKLA DEVAM ETTİ

Hekimler ve sağlık çalışanları Aile Sağlığı Merkezlerinden, Üniversite Hastanelerine, Türkiye’nin dört bir yanında tüm sağlık kuruluşlarında taleplerinin takipçisi olarak 15 Mart’ta da G(ö)REV’deydi.

Sabah erken saatlerden itibaren iş bırakan sağlık çalışanları ve hekimler hastane önlerinde toplanarak kısa açıklamalar yaptılar ve “Emeğimiz, Haklarımız, Sağlıklı Bir Gelecek İçin Alanlardayız” dediler.

G(Ö)REV’İN İKİNCİ GÜNÜNDE SAĞLIK KURULUŞLARINDA BOŞ KORİDOR GÖRÜNTÜLERİ DİKKAT ÇEKTİ.

İstanbul’da bu kez merkezi etkinlik ve basın açıklamasının adresi Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Hastane çalışanlarının ve hekimlerin katılımının yüksek olduğu eylemde, İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Pınar Saip, Genel Sekreteri Dr. Osman Küçükosmanoğlu, YK üyeleri Dr. Osman Öztürk, Dr. Güray Kılıç, Dr. Murat Ekmez ve Denetleme Kurulu üyesi Dr. Nazmi Algan’ın yanında G(ö)REV çağrıcısı kurumların temsilcisi ve üyeleri de yer aldı.  İTO Hastane temsilcileri sağlık sisteminin ve sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekti. Söz alan kurumlar tarafından mücadelenin sonuç alıncaya kadar sürdürüleceği vurgulandı.


Bu İÇERİĞİ Paylaş!